Održana prezentacija Projekta „Challenge to Change“

Informativni sastanak – prezentacija Projekta „Challenge to Change“ (3. ciklus), održan je u utorak, 25.10.2022. godine, u velikoj sali Gradske uprave Grada Trebinja, sa početkom u 12 časova, u saradnji sa  Područnom privrednom komorom Trebinje.

Učesnici na sastanku su se upoznali sa Projektom Challenge to Change 3.0, trogodišnjim projekatom koji će se realizovati kroz 4 javna poziva ukupne vrijednosti 3 miliona EUR, koji finansira Švedska. Projekt implementira Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA u partnerstvu sa Agencijom za razvoj preduzeća EDA, Banja Luka. Partner u projektu je i Region Ostergotland, Istočna Švedska.

Privredni subjekti iz Bosne i Hercegovine  imaju priliku dobiti bespovratna sredstva iz Challenge fonda u okviru prvog poziva za prijavu aplikacija koji je otvoren od 12. oktobra 2022. godine. Za potencijalne aplikante, u okviru ovog poziva, na raspolaganju je budžet čiji je indikativni iznos oko 480.000 EUR ukupno, a rok za dostavljanje aplikacija je srijeda 23. novembar 2022. godine do 16,00. Aplikanti su obavezni obezbijediti  minimalno vlastito učešće od 50% ukupne vrijednosti predloženog projekta. Period implementacije projekta ne može trajati kraće od tri mjeseca i duže od 12 mjeseci.

Mogućnost prijavljivanja na javni poziv provodi se isključivo putem online apliciranja na elektronski sistem za apliciranje i evaluaciju (eMSAE) koji se nalazi na web stranici www.c2c.ba , gdje je dostupan i Vodič za aplikante, koji je sastavni dio Aplikativnog paketa.

ChalengeChalenge 2

Leave a Reply