Javni pozivza nabavku mineralnih đubriva, sistema za navodnjavanje i orošavanje i nabavku sistema za zasjenjivanje

U okviru projekata EU4AGRI, EU4AGRI-Recovery i EU4BusinessRecovery, koje finansira Evropska unija, u srijedu 21. septembra, objavljen je Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za mjeru podrške ublažavanju negativnog uticaja tržišnih poremećaja i klimatskih promjena u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji.

Interventna mjera podrške će biti realizovana kroz finansijsku podršku za nabavku mineralnih đubriva, za nabavku sistema za navodnjavanje i orošavanje, te za podršku nabavke sistema za zasjenjivanje.

Prihvatljivi podnosioci prijava na ovaj javni poziv su mikro, mala i srednja preduzeća i/ili zadruge koje se bave proizvodnjom i/ili preradom i/ili otkupom i/ili skladištenjem i/ili plasmanom svježih poljoprivrednih i gotovih prehrambenih proizvoda.
U okviru ovog javnog poziva na raspolaganju je 3.9 miliona KM, a sredstva podrške po jednoj prijavi mogu iznositi od 50.000 KM do maksimalno 300.000 KM. Iznos podrške po jednom kooperantu može iznositi od 1.500 KM do 15.000 KM. Obavezno finansijsko učešće podnosioca prijave iznosi 25% ukupnog iznosa prihvatljivih troškova.

Prijave se mogu podnijeti od 03.10.2022. godine, dok je krajnji rok za prijavu 12.10.2022. godine, do 17:00 sati.

Svi zainteresirani mogu pristupiti javnom pozivu putem oficijelne web stranice projekta, eu4agri.ba.

Prijave se podnose isključivo putem elektronskog sistema dostave prijava https://javnipoziv.undp.ba/  koji je obezbijedio EU4AGRI projekat.

Dodatna pitanja u vezi ovog poziva se mogu dostaviti putem formulara za pitanja na web stranici projekta https://eu4agri.ba/postavi-pitanje u periodu od 03.10.2021. do 12.10.2022. godine.

Leave a Reply