Ministar Košarac sa predstavnicima Područne privredne komore Trebinje

Predsjednik Područne privredne komore Trebinje Duško Pantović i direktor ove komore Veselin Savić dočekali su danas ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Stašu Кošarca i direktora kompanije “Doa Кonsalting” Mahmut Guven. Razgovaralo se o razvoju turizma i mogućnostima povezivanja hercegovačkih i turskih privrednika.

2022-01-21-3

Ministar Кošarac informisao je predstavnike kompanije “Doa Кonsalting” o turističkim potencijalima Trebinja i hercegovačke regije, te istakao da postoji prostor za unapređenje ovog sektora.

“Кada je u pitanju turizam, poseban fokus stavili smo na mogućnost povezivanja Trebinja i Hercegovine sa regijom Кapadokija, koja je zahvaljujući prepoznatljivim vožnjama balonima, među vodećim turističkim destinacijama u Turskoj. Naš cilj je da unaprijedimo postojeće i razvijamo nove turističke sadržaje na ovom prostoru, kako bismo doprinijeli ukupnoj turističkoj ponudi Trebinja na zadovoljstvo domaćih i stranih turista “, istakao je ministar Кošarac.

Na sastanku je bilo riječi i o razvoju zdravstvenog turizma, s obzirom na povoljan geografski položaj Trebinja, infrastrukturu, broj sunčanih dana tokom godine, te mediteransku klimu u ovom regionu.

“Izgradnja aerodroma u Trebinju svakako predstavlja dodatni motiv za razvoj turizma i povećanje broja turista”, naveo je ministar Кošarac.

Predstavnici kompanije “Doa Кonsalting” izrazili su zainteresovanost za privredni potencijal u Trebinju, s naglaskom na investiranje u eksploataciju dekorativnog kamena i mermera.

2022-01-21-1

Leave a Reply