Održan Sajam zapošljavanja i obrazovanja

U trebinjskom Domu mladih , 25. novembra 2021. godine, održan je Sajam zapošljavanja i obrazovanja. Sajam je održan u okviru projekta “Efikasno povezivanje obrazovanja i privrede: unapređenje praktične nastave u Gradu Trebinju”, koji provodi Razvojna agencija grada Trebinja TREDEA , uz podršku Fondacije Helvetas – Moja budućnost i Grad Trebinje.

Na Sajmu obrazovanja i zapošljavanja su uključene obrazovne ustanove, institucije i poslovni subjekti koji sarađuju sa školama i posredstvom kojih se realizuje praktična nastava.

Tokom održavanja sajamske manifestacije održana su i dva tematska panela: „Uloge različitih povezanih aktera u procesu obrazovanja kvalitetnog i dobro plaćenog radnika, te značaj praktične nastave u tom procesu“ i „Zanimanja budućnosti i upisne politike“, na kojime je kao panelista učestvovao i predstavnik Komore.

Učešće u sajmu, pored saradnje na organizovanju događaja, je uzela i Područna privredna komora Trebinje. Takođe,  okviru Sajma zapošljavanja i obrazovanja Područna privredna komora Trebinje je dodijelila sertifikate za 13 mentora praktične nastave u preduzećima.

IMG-674eb9e022c764a2eb59d50eb78c321c-V1637912180049

Leave a Reply