Predstavljenji domaći proizvođači

I ove godine veliki broj Trebinjaca, ali i turista posjetilo je štandove domaćih privrednih društava, koji su se u organizaciji Privredne komore Republike Srpske i Područne privredne komore Trebinje, predstavili u ulici Jovana Dučića.

Ovu promociju Komora tradicionalno organizuje u okviru projekta promocije domaće proizvodnje „Naše je bolje“, povodom krsne slave Trebinja.

Izlagači su na više od 10 štandova ponudili svoje proizvode, kao što su prehrambeni, ljekovito bilje, ručni radovi od tekstila, domaća kozmetika, proizvodi od smokve…

Direktor područne Privredne komore Trebinje Veselin Savić, kazao je da je cilj ove manifestacije da se kupci upoznaju sa mogućnostima proizvodnje u ovoj regiji i Republici Srpskoj, da bi se prilikom kupovine uvijek opredijelili za domaću proizvodnju.

– Iskoristili smo priliku, kao i svake godine, kada je naš grad pun turista i domaćih posjetilaca da pokažemo uspješne primjere preduzetništva na ovim prostorima i predstavimo domaće proizvode. Nismo htjeli da preskačemo ni proteklu ni ovu godinu, jer smo željeli da istaknemo važnost kupovanja domaćih proizvoda, kako bi ojačali našu privredu, a domaći proizvođači dobili mjesto pod suncem – naveo je Savić.

PKRS, PPKTB