Potvrda za odobravanje posebnih mjera po kreditima zbog COVID-19

Privredna komora Republike Srpske obavještava privredna društva u Srpskoj da će izdavati potvrdu kojom privredno društvo dokazuje da je pretrpilo štetne posljedice zbog COVID-19 ili mu je rad bio ograničen ili privremeno zabranjen, usljed uvođenja vanredne situacije i vanrednog stanja.

Naime, ovu potvrdu privrednim društvima traže pojedine komercijalne banke u Republici Srpskoj, prilikom predaje zahtjeva za odobravanje posebnih mjera po kreditima za ublažavanje negativnih ekonomskih posljedica uzrokovanih pandemijom COVID-19, među kojima je i moratorijum na otplatu kredita.

Podsjećamo da je primjena posebnih mjera u regulisanju odnosa između banke i klijenta u uslovima krize izazvane virusom korona, omogućena Odlukom Upravnog odbora Agencije za bankarstvo RS o privremenim mjerama bankama za ublažavanje negativnih ekonomskih posljedica uzrokovanih virusnim oboljenjem „COVID -19“.

Napominjemo da potvrdu o privremenoj zabrani rada i ograničenom obavljanju djelatnosti usljed uvođenja vanredne situacije i vanrednog stanja u Republici Srpskoj Komora izdaje besplatno, isključivo na zahtjev privrednog društva, uz priloženu izjavu kojom obrazlaže nastalu situaciju u privrednom društvu, odnosno negativne posljedice uticaja virusa korona na poslovanje.

Za dodatne informacije, možete se obratiti Područnoj privrednoj komori Trebinje na telefon 059/260 040 ili e-mail info@tb.komorars.ba.

Leave a Reply