BACAR PROJEKAT – ODRŽANe RADIONICe NA TEMU KLASTERSKOG RADA, SEKTOR LOKALNE HRANE I SEKTOR TURIZMA

Dana 29. i 30.08.2018.godine u Mostaru, u Intera TP, su održane radionice na temu klasterskog rada, organizovane za sektor lokalne hrane i sektor turizma u sklopu projekta „Bolji pristup rastu: klasteri i konkurentnost-umrežavanje u jadranskom regionu“- BACAR.

Radionice su organizovali PKRS Područna privredna komora Trebinje i  Ministarstvo gospodarstva HNŽ (MPHNK) , a na radionicama su učestvovali predstavnici oba sektora sa područja cijele Hercegovine, kako iz javnog tako i iz privatnog i nevladinog sektora.

Radionice su bile koncipirane na način da je uvodni dio bio zajednički za oba sektora, a nakon prve pauze rad je nastavljen na radionicama organizovanim za pojedinačne sektore. Najveći fokus radionica je bio usmjeren na proces formiranja samih klastera i daljnjih konkretnih aktivnosti projekta vezanih za klasterizaciju. Takođe, eksperti su zajedno sa učesnicima razgovarali o pripremi organizacije studijskih putovanja koji su planirali da se održe u krajem ove godine, kao i od mnogobrojnim radionicama na svakom području.

 

 

IMG-c8aa9297f45db3a39066f3314f0cbd9d-VIMG-9eac585c4f40ba0be4a98cc514be1f24-V

Leave a Reply